Gastenverblijf 't Hissink

Gastenverblijf op boerderij 't Hissink

Culinair

Goan etten in de Achterhoek

gaon

‘Gaon etten’ is al bijna een begrip in de Achterhoek en langzamerhand gaan de mooie verhalen onze regio grenzen over. De kassen bij Piet Oudolf in Hummelo, houtzagerij Agneta in Ruurlo,  geiten boerderij ‘de Brömmels’ in Winterswijk, aan de IJssel in Zutphen bij de familie Meerstadt, tussen de druiven op  Wijngaard Schepershof in Groenlo en in de nieuwe schaapskooi in Warnsveld waar we het eerste seizoen afsloten.  

Het concept: Restaurant voor 1 dag op een unieke inspirerende locatie in de Achterhoek. Het is een avond vol verrassingen. De locatie, het eten en de tafelgenoten blijft allemaal geheim tot 48 uur voor de start van de avond. De plek is een verrassing, de tafel niet: u eet aan lange tafels op mooi tafellinnen. We serveren een welkomstcocktail, een amuse en een 3-gangen menu met Achterhoekse producten.

http://www.gaon.nl/

 

Wild eten in de Achterhoek

wild wild1

De koks van de Achterhoekse restaurants verheugen zich er ieder jaar op. De herfst! Want dan is de tijd weer aangebroken, dat zij hun creativiteit kunnen toeleggen op het bereiden van de meest prachtige gerechten van het wildpalet. Reerug, wild zwijnsfilet, hazenrug, hertenbiefstukjes, je zegt het maar. Veel wild is afkomstig uit de streek zelf, net als de bijpassende garnituren. Wild eten in de Achterhoek betekent dan ook een kennismaking met een rijke traditie van de streek. Rijk in kwaliteit en rijk in kwantiteit. Want er zijn zo’n vijfentwintig (hotel-)restaurants die die heerlijke wildgerechten serveren. De Achterhoek is er niet voor niets nationaal bekend om.

http://www.wildetenindeachterhoek.nl/

 

Wijngoed Kranenburg

wijngoed wijngoed2

Wijngoed Kranenburg is onderdeel van Coöperatief verenigde Achterhoekse Wijnbouwers.
Op dit wijngoed worden op ca. 1,5 ha beekklei op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd. U kunt de wijngaard bezoeken, wijn kopen en er is een rondleiding met proeverij van 3 Achterhoekse landwijnen. 

http://www.wijngoedkranenburg.nl/