Gastenverblijf 't Hissink

Gastenverblijf op boerderij 't Hissink

Fietsen en wandelen

Fietsen in de Achterhoek

De Achterhoek is door de fietsersbond uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en fietsroutes.

Ook is de Achterhoek bij uitstek het gebied voor een ritje mountainbiking (ATB) of voor een mooie ronde wielrennen. Veel gebruikt is het netwerk van fietsknooppunten dat je overal in de streek kunt oppakken. Bij ieder knooppunt staat ter plekke een kaart van het gebied waar je op dat moment bent zodat je snel en makkelijk het vervolg van je fietsroute kunt uitstippelen. Fietsen was nog nooit zo mooi als in de prachtige Achterhoek!

http://www.fietsenwandelenachterhoek.nl/fietsen_op_het_platteland/

 Wandelen in de Achterhoek

Je hoort wel eens zeggen dat de Achterhoek het gebied van Nederland is met het mooiste natuurschoon. Het is dan ook een heerlijke regio om lekker te wandelen. Tal van natuurbeheer- en toeristische organisaties hebben een scala aan wandelroutes in de Achterhoek uitgezet. Honderden routes zijn van bordjes, of paaltjes met gekleurde koppen voorzien. Ideaal voor mensen die van wandelen of nordic walking houden!

De vier routes met rood-witte strepen zijn van de doorgaande routes, de lange afstandwandelpaden (LAW) van A naar B door Nederland, zoals het Pieterpad. De routes met geel-rode strepen zijn de streekpaden. Deze maken een rondgang door de regio, door hun relatief lange afstand, geknipt voor een meerdaagse tocht. En de routes met zeshoekige bordjes maken een ommetje van 10-15 km door de natuur. Kom wandelen of nordic walken in de Achterhoek!

http://www.fietsenwandelenachterhoek.nl/wandelen_in_de_achterhoek/