Gastenverblijf 't Hissink

Gastenverblijf op boerderij 't Hissink

Musea

Museum MORE voor modern realisme

De kunstcollectie van Hans en Monique Melchers vormt de kern van zowel Museum MORE in Gorssel, als Kasteel Ruurlo. Deze twee bijzondere locaties hebben als doel de collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken. Museum MORE wil de waardering voor Nederlandse realistische topkunst bevorderen.
De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn in Museum MORE in Gorssel voortdurend wisseltentoonstellingen die het oneindig rijke spectrum van realistische kunst laten zien.

Heiligbeeldenmuseum

heilig1 heilig2 heilig3

De wijding en devotie van een kerk vol heiligenbeelden¬†“Museum voor Heiligenbeelden”, een initiatief van een groep vrijwilligers die in 1999 een waardevol neogotisch kerkgebouw hebben behoed voor de ondergang; toen immers moest de stijlvolle Antoniuskerk op de Kranenburg de deuren sluiten. De Kranenburg dreigde de Antoniuskerk te verliezen, maar de vrijwilligers staken hier een stokje voor ! Duizenden bezoekers wisten in de afgelopen jaren de weg te vinden naar het “Museum voor Heiligenbeelden” om hier de wijding en devotie van de wereld van de heiligen en hun beelden te aanschouwen. Ook dit jaar zullen de circa 70 vrijwilligers u graag welkom heten in “hun” museum, waar ruim 600 heiligenbeelden zijn te bewonderen, waaronder een recentelijk verkregen schenking van beelden van de 12 Apostelen. Daarnaast is er de speciale tentoonstelling “Cuypers op de kranenburg”